GoUP! Startup hub otevírá!

Tisková zpráva


GoUP! nové startupové centrum pomůže od září udržet začínající IT podnikatele na Pardubicku

30. srpna 2013, Pardubice – V pondělí 2. září se oficiálně otevřou veřejnosti dveře do nového pardubického startupového centra „GoUP!“. Jeho cílem je aktivně pomáhat mladým lidem rozjet vlastní byznys v oblasti IT, a to přímo v regionu, ve kterém žijí nebo studují. GoUP! startup hub nabízí sdílený pracovní prostor v centru Pardubic, záštitu špičkových mentorů a školitelů z oblasti IT a byznysu, ale také možnost získat finanční injekci do začátku podnikání.
Startupové GoUP! centrum se nachází v Machoňově pasáži na pardubické Třídě Míru. Jeho služby budou od září 2013 otevřené všem talentovaným ajťákům, kteří mají vlastní podnikatelský plán, ale chybí jim orientace v zákonných normách, klíčové kontakty či peníze do začátku. „Takové centrum nám v Pardubicích už léta chybělo. Úspěšní absolventi IT oborů často odcházeli za štěstím do Prahy nebo do Brna, což znamenalo odliv mozků a ztrátu potenciálu pro hospodářský rozvoj našeho regionu,“ hovoří o zkušenostech svých spolužáků Jan Hřídel, absolvent pardubické Fakulty elektrotechniky a informatiky (FEI), současný ředitel centra.
Coworkingové centrum nabízí startupům do začátku prostory pro obchodní jednání, sdílení nápadů a práci na vlastním projektu, ale především možnost učit se od úspěšných podnikatelů. Od partnerů centra, kteří přijali roli mentorů, mohou začínající podnikatelé získat cenné rady např. v oblasti práva, řízení firmy, financování podnikání atd. „Dokonce už proběhla první konzultace nad jedním startupovým projektem. Jsem z něho nadšen. Kluci mají skvělý nápad, jenom potřebují pomoc s tvorbou pořádného byznysplánu. Ještě nemůžu prozradit, o co přesně jde, ale myslím, že ho jako ukázku dobré praxe brzy zveřejníme na stránkách našeho centra www.gush.cz,“ sděluje Jiří Janků, ředitel pardubické IT společnosti eBRÁNA, který byl u zrodu celé myšlenky a nyní je garantem kvality a manažerského řízení hubu GoUP!
Kromě podnikatelů a ředitelů velkých společností přijala nabídku zapojit se do startupového centra také Univerzita Pardubice. „Do spolupráce s coworkingovým centrem naše fakulta vstupuje s nadějí, že naši studenti dostanou kvalitní podporu, aby se postavili na vlastní nohy v oboru, který vystudovali. Teorie a praktická výuka IT jsou jedna věc, ale tvrdý svět byznysu jiná, a ta se ve školách nevykládá snadno,“ říká Simeon Karamazov z FEI Univerzity Pardubice.
Centrum ale není určeno pouze studentům a absolventům univerzit, s dobrým nápadem může přijít prakticky kdokoliv. Do konce roku plánujeme zatím testovací provoz, uvidíme, jak se náš projekt chytne a kolik se vynoří zajímavých podnikatelských nápadů,“ dodává Jan Hřídel. Od září si můžou zájemci domlouvat osobní konzultace v GoUP! startup hubu v Machoňově pasáži přes webové stránky www.gush.cz nebo e-mailem na coworking@gush.cz. Novinky mohou sledovat také na facebookové stránce www.facebook.com/gush.cz.

Kontakt:
Jan Hřídel - ředitel GoUP! startup hub
t: 775 383 595


GoUP! startup hub
Pardubické coworkingové centrum GoUP je o lidech, zajímavých myšlenkách a otevřených příležitostech. U jeho zrodu stálo přání poskytnout mladým lidem s IT vzděláním příležitost uplatnit se v regionu, v němž vyrostli, vystudovali a k němuž si vytvořili vztah.

Pardubický hub nabízí velkorysý pracovní prostor, ve kterém mohou začínající podnikatelé rozvíjet své projekty z oblasti IT a zvát si sem na jednání klienty či partnery. Využít mohou mentoringu a školení od špiček v IT.


Comments