AAN: Absolutní Akce Návrat 2011

26. ročník: DOLÍK 18. 11. 2011

Všechno začalo v pátek v 17. 30 na nádraží v Kolíně. Sešli jsme se tam všichni – až na Ještěra s Ivankou, ti mají jiný timing a dobíhají na perón současně s přijíždějícím vlakem v 17.46. :)

Nastupujeme do rychlíku směr Jihlava a hurá na cestu neznámou. Ovšem neznámá cesta se začíná poměrně rychle měnit na cestu známou, alespoň pro mě. Hned v Kutné Hoře totiž přestupujeme na motoráček směr Zruč nad Sázavou. A to je trať, kterou až do Zbraslavic dobře znám, přeci jen párkrát jsem ji už jel. Během jízdy, která nakonec končila v Černínech, Marian doladil závodní týmy a rozlosovali jsme si čas startu. Na trasu jsme tedy vyráželi postupně, a to v 15 minutových intervalech z hospody na Vidláku.

20.30

Vyrážíme s Katkou na start – trháme obálku a čteme instrukce. Aha, 17,2 km vzdušnou čarou do Dolíku. Paráda, ale kudy? Jediné, co víme, že to je někde mezi Vlkančem, Novou Vsí u Leštiny a Golčovým Jeníkovem.
Nejjednodušší tedy bude vyrazit směr Štipoklasy, protože pokud se nepletu, mají tam na návsi turistickou mapu…
Instrukce na začátek

21.00

Jsme ve Štipoklasech a vyrážíme studovat mapu. Máme kliku, na pravém okraji mapy je nalezen Vlkaneč. K tomu máme tušení o poloze Golčova Jeníkova. Fajn, píšeme si na papír názvy klíčových obcí, kterými když projdeme, tak se snad dostaneme do cíle…
Plán trasy

22.00

Červené Janovice – tady potkáváme Ještěra s Ivankou, dáváme rychlé občerstvení u turistické mapy a razíme dál. Na Ještěra s Ivankou nečekáme, prý nás doženou… (No, nedohnali.)

23.10

Petrovice I. Cestou do Petrovic nás velice akčně předbíhají Slon s Andreou – oni opravdu běželi. Za chvilku za sebou slyšíme další hlasy a dohání nás Katka s Vojtou a Míša s Tomem. V Petrovicích u mapy opět rychlé občerstvení a padá klíčové rozhodnutí: střihneme to po polní cestě, vypadá to jako fajn zkratka…

Kdo by to byl čekal, že polní cesta uprostřed zoraných polí končí. No nic, pokusíme se nějak udržet směr a dojít někam na cestu. (Na trase jsme společně s Katkou a Vojtou.)

Nakonec jsme narazili na asfaltovou cestu mezi dvěma vesnicemi. Po nějaké debatě se rozcházíme a Katka s Vojtou jdou vpravo, my s Katkou to jdeme omrknout doleva.

23.55

Cesta nás zavedla do Senetína a my víme, že musíme zpět… No, není na co čekat.

00.08

Damirov. Naštěstí Damirov, který jsme měli v plánu projít nebyl daleko… Jen tu řádí nějaký pošuk na John Deeru s rozsvícenýma dálkáčema a točí to na plný kotel kolem vesničky. Moc ho neřešíme a razíme v klídku dál.

00.26

Krchlebská Lhota. Míjí nás policejní oktávka… a ejhle zablikaly modré majáky a náš John Deerista je zastaven. Neřešíme to a pokračujeme. Zbýšov je na dohled. Ovšem cestou do Zbýšova nás opět míjí John Deerista a za ním policejní hlídka (bez zapnutých majáků).

00.45

Procházíme Zbýšov a opět nás míjí hoši, co chtějí pomáhat a chránit. Chvilku na to se proti nám řítí nějaký vůz… zase nějaký blázen, pomyslel jsem si. Pár sekund na to se proti nám řítí znovu ta stříbrná Octavia s modro-žlutým zdobením. Hoši mají asi pernou noc.

Potkáváme opět Katku s Vojtou a razíme společně dál.

01.12

Klucké Chvalovice – cesta se začíná celkem dost táhnout, nohy začínají mít dost.

01.38

Vlkaneč – znovu narážíme na mapu a zjišťujeme, jak je ten Dolík ještě daleko. Trasa naplánována: přes koleje → mezi poli → lesem →  mezi poli a před potůčkem po polňačce vlevo.

02.41

Cíl. Finish. Game over.
Za hoďku můžeme vyrazit zpět do Vlkanče na vlak, který by měl jet ve 4.48 přímo do Kolína.
Pamětní kartička s cílem trasy


A tudy jsme šli (cca 25 km).

Detail trasy najdete na: http://g.co/maps/y9vnu
Nakonec z toho bylo krásné 4. místo a 7 bodů do historické tabulky.

Comments